Cant land on helipads

edetroit
Posts: 111

Re: Cant land on helipads

Post by edetroit » Sun Nov 11, 2012 3:52 am

Edit* OMG I have fallen in love with a helipad! ....don't suppose you could model the connecting ladder from the pad to the building ....and windsock could you Martin? :D

Image

If any FS9'ers would like to try my file to make the Burj Al Arab helipad landable.

The attached zip includes an Afcad for the Burg Al Arab and an editvoicepak file so FS ATC can say Burj Al Arab.

If you are a skilled chopper pilot let's see your Burj Al Arab landing vidz!
Burj_Al_Arab.zip
(2.04 KiB) Downloaded 515 times
Last edited by edetroit on Sun Nov 11, 2012 11:11 pm, edited 1 time in total.
WingZ
Posts: 29

Re: Cant land on helipads

Post by WingZ » Sun Nov 11, 2012 1:57 pm

Excellent!
Makes all the difference, thanks Ed.
Working on the video...
Menemeth
Posts: 49

Re: Cant land on helipads

Post by Menemeth » Sun Nov 11, 2012 2:37 pm

edetroit wrote:If you are a skilled chopper pilot let's see your Burj Al Arab landing vidz!
Image
VIEW ENTIRE SLIDESHOW HERE

Image

FlightSim: FS9/FS2004 v9.1
Aircraft: Bell 412 (Jordan Moore)
Flight From: FlyDubai-Rebooted 2 (OMDB) (FlyTampa)
Flight To: FlyDubai-Rebooted 2 (OMBA) (FlyTampa)
Distance: 12.7 NM
Nature of Flt: Brief flight to Burj Al Arab Hotel Helipad (OMBA).
Flight Time: 0 hr(s). 11 Min(s).
Screen Capture: Snapper (Michiel Overtoom)

WARNING!: View slideshows at your own risk & have your popcorn ready! Perhaps coffee too!....ENJOY!

Image
VIEW ENTIRE SLIDESHOW HERE

Thank You Ed Cox for making Burj Al Arab Hotel Helipad landable!
edetroit
Posts: 111

Re: Cant land on helipads

Post by edetroit » Sun Nov 11, 2012 2:41 pm

Very nice!...but a slideshow aint a video. :D
Menemeth
Posts: 49

Re: Cant land on helipads

Post by Menemeth » Sun Nov 11, 2012 4:22 pm

edetroit wrote:Very nice!...but a slideshow aint a video. :D
It's close enough to make the point! 8)
Benncpp15
Posts: 162

Re: Cant land on helipads

Post by Benncpp15 » Sun Nov 11, 2012 4:36 pm

edetroit wrote:Edit* OMG I have fallen in love with a helipad! ....don't suppose you could model the connecting ladder from the pad to the building could you Martin? :D

Image

If any FS9'ers would like to try my file to make the Burj Al Arab helipad landable.

The attached zip includes an Afcad for the Burg Al Arab and an editvoicepak file so FS ATC can say Burj Al Arab.

If you are a skilled chopper pilot let's see your Burj Al Arab landing vidz!
Burj_Al_Arab.zip
How do you install the file?
edetroit
Posts: 111

Re: Cant land on helipads

Post by edetroit » Sun Nov 11, 2012 4:39 pm

Benncpp15 wrote:
How do you install the file?
The instructions are in the readme....just put the afcad in your addon scenery scenery folder.
Benncpp15
Posts: 162

Re: Cant land on helipads

Post by Benncpp15 » Sun Nov 11, 2012 5:26 pm

edetroit wrote:
Benncpp15 wrote:
How do you install the file?
The instructions are in the readme....just put the afcad in your addon scenery scenery folder.

Sorry, I see it now. Worked great thanks so much.
graemeb
Posts: 20

Re: Cant land on helipads

Post by graemeb » Mon Nov 12, 2012 5:46 pm

Hi Ed,
Thank you for your terrific efforts to add little extras to Dubai. Although I rarely fly helicopters, I tried your AFCAD fof the Burj Dubai, but it does not seem to work for me. My helicopter drops through the helipad and sits about 1.5 metres below it.
Could it be something to do with add-on mesh? Or maybe just my lousy piloting skills?

I put the file in the Addon Scenery-Scenery folder as noted in the readme.

Cheers,
Graeme
edetroit
Posts: 111

Re: Cant land on helipads

Post by edetroit » Mon Nov 12, 2012 5:55 pm

Hello Graeme, If you are using an addon mesh that may well be the case....I vaguely remember that one should add a flatten underneath the floating helipad to take into account different setups but I have not done that.
graemeb
Posts: 20

Re: Cant land on helipads

Post by graemeb » Mon Nov 12, 2012 9:11 pm

Thanks Ed,

I will look into it tonight, but as I say, I rarely fly helicopters so it does not matter a great deal to me.

Regards,
edetroit
Posts: 111

Re: Cant land on helipads

Post by edetroit » Tue Nov 13, 2012 12:16 am

What might be a quick fix for you would be to open the afcad with afcad and add 1.5 meters (in feet) to the airport height (properties) and Runway height (properties).
WingZ
Posts: 29

Re: Cant land on helipads

Post by WingZ » Tue Nov 13, 2012 12:26 am

Well for those that want to bring down their frame rates somewhat...

Ed has started something here.
Dubai is certainly helo territory, so I thought I'd add a few myself and see.
I didn't realise that Flight1's AI helos would accept helipads plopped down using AFX or similar.
But there they were.

Image

I am now having a helipad binge, and will upload them for your enjoyment or frustration depending on your computer, when they are tidied up.
Post Reply