[Solved] [v1.1] Apron surface changing?

Post Reply
Er!k
Posts: 338

[Solved] [v1.1] Apron surface changing?

Post by Er!k » Fri May 03, 2019 9:55 am

Hello Emilios,

I just noticed a strang thing with the apron surface when slewing around.

When I slew around I see:
2019-5-3_16-53-30-941.jpg
2019-5-3_16-53-30-941.jpg (280.79 KiB) Viewed 2019 times
When I change the view a little I see:
2019-5-3_16-53-33-443.jpg
2019-5-3_16-53-33-443.jpg (288.05 KiB) Viewed 2019 times
Any clue what may be causing this?

I run:
Prepar3Dv4.5
FTX Global
No further add-ons for the region or shader tools or camera tools
Last edited by Er!k on Sun May 05, 2019 3:01 pm, edited 2 times in total.
Er!k
Posts: 338

Re: Apron surface changing?

Post by Er!k » Fri May 03, 2019 12:59 pm

I did a full reinstallation, but unfortunately the same issue. Here near the international terminal:
2019-5-3_19-57-29-982.jpg
2019-5-3_19-57-29-982.jpg (260.89 KiB) Viewed 1997 times
2019-5-3_19-57-27-200.jpg
2019-5-3_19-57-27-200.jpg (253.89 KiB) Viewed 1997 times
emilios[flytampa]
Site Admin
Posts: 1260

Re: Apron surface changing?

Post by emilios[flytampa] » Fri May 03, 2019 1:06 pm

hey Erik!
is this popping in and out, or is the ground disappearing depending on view?

also, you have latest P3D version?
Er!k
Posts: 338

Re: Apron surface changing?

Post by Er!k » Fri May 03, 2019 1:17 pm

emilios[flytampa] wrote:
Fri May 03, 2019 1:06 pm
hey Erik!
is this popping in and out, or is the ground disappearing depending on view?

also, you have latest P3D version?
Hi Emilios, running P3D4.5 from a clean installation (do that with every version). The ground changes when in slew mode (so panning a few meters left changes the ground as you can see on the screenshots). I don't how how it should look?
emilios[flytampa]
Site Admin
Posts: 1260

Re: Apron surface changing?

Post by emilios[flytampa] » Fri May 03, 2019 1:33 pm

Er!k wrote:
Fri May 03, 2019 12:59 pm
I did a full reinstallation, but unfortunately the same issue. Here near the international terminal:


2019-5-3_19-57-27-200.jpg
strange..this image below should be the correct look

let me check if I can get that same issue here

Image
Er!k
Posts: 338

Re: Apron surface changing?

Post by Er!k » Fri May 03, 2019 1:49 pm

Thanks… I also had this when arriving the runway:

In VC view (InitialZoom = 0.7)
2019-5-3_20-45-50-329.jpg
2019-5-3_20-45-50-329.jpg (207.48 KiB) Viewed 1982 times
In normal forward view (InitialZoom = 1.0)
2019-5-3_20-45-57-343.jpg
2019-5-3_20-45-57-343.jpg (224.55 KiB) Viewed 1982 times
Er!k
Posts: 338

Re: Apron surface changing?

Post by Er!k » Sat May 04, 2019 12:40 am

Today did my first flight into KLAS, unfortunately same results… Landing on RWY 19R brings double markings and same issues when taxiing and when parked at E6.
2019-5-4_9-50-28-101.jpg
2019-5-4_9-50-28-101.jpg (423.14 KiB) Viewed 1940 times
2019-5-4_9-50-24-725.jpg
2019-5-4_9-50-24-725.jpg (415.99 KiB) Viewed 1940 times
2019-5-4_9-41-34-137.jpg
2019-5-4_9-41-34-137.jpg (413.83 KiB) Viewed 1940 times
2019-5-4_9-41-22-14.jpg
2019-5-4_9-41-22-14.jpg (390.24 KiB) Viewed 1940 times
bradley27
Posts: 171

Re: Apron surface changing?

Post by bradley27 » Sat May 04, 2019 7:54 am

I will also confirm the exact same thing. There is a constant switching intermittently between the actual textures and a 'default' version i guess around the area of the Cargo ramp.

There is for me also anyway flickering of the roads and raised road section by the newer terminal for T3 area.

I have no FTX California or Global Mesh installed. I have Vector and OpenLC America, i deactivated KLAS in the Vector config but that's all i can see when checking my entire v4.5 folder for KLAS related material. I have also never had any other KLAS before this product.

Cheers, look forward to findings...
emilios[flytampa]
Site Admin
Posts: 1260

Re: Apron surface changing?

Post by emilios[flytampa] » Sat May 04, 2019 8:16 am

Is this on the v1.1 of the installer or v1.0?
https://www.flytampa.org/forum/viewtopi ... 34&t=13253

The ground file is updated, let me know if this update has fixed this issue
bradley27
Posts: 171

Re: Apron surface changing?

Post by bradley27 » Sat May 04, 2019 10:28 am

This was prior to 1.1 and still persisted after v1.1 this morning GMT when i updated, it seems to be happy to update again now so ill report back.

Thanks
trisho0
Posts: 233

Re: Apron surface changing?

Post by trisho0 » Sat May 04, 2019 11:15 am

bradley27 wrote:
Sat May 04, 2019 10:28 am
This was prior to 1.1 and still persisted after v1.1 this morning GMT when i updated, it seems to be happy to update again now so ill report back.

Thanks
I didn't know there is a version 1.1 and I guess it needs to uninstall the ver 1.0 completely before installing ver 1.1 I don't have that apron texture problems, maybe because I don't have ORBX and/or FTX in my system.
Er!k
Posts: 338

Re: Apron surface changing?

Post by Er!k » Sat May 04, 2019 12:04 pm

Updated to v1.1 (clean installation) but unfortunately issue still occurs:
2019-5-4_19-2-42-168.jpg
2019-5-4_19-2-42-168.jpg (226.58 KiB) Viewed 1884 times
2019-5-4_19-2-39-362.jpg
2019-5-4_19-2-39-362.jpg (212.7 KiB) Viewed 1884 times
Er!k
Posts: 338

Re: [v1.1] Apron surface changing?

Post by Er!k » Sun May 05, 2019 6:37 am

I found out that the issue was AI related. After trying out several things it came down to my Las Vegas Sands flightplan. After I substituted the FSPainter A340-500 for a 747SP the issue was solved for me. No clue on how an Ai aircraft can interfere with terrain but my issue is solved. Took me a day, so for you guys dealing with the same issue buy me a drink ;)
Post Reply