Crashing on startup

alexplgr
Posts: 36

Re: Crashing on startup

Post by alexplgr » Sat Feb 24, 2018 5:28 pm

Just bought KBOS and happy,but with the first start the sim crash
any idea pls
thanks
sidfadc
Posts: 25

Re: Crashing on startup

Post by sidfadc » Sat Feb 24, 2018 5:28 pm

ok thanks Martin, manually adding the entry to add-on.cfg within the Roaming folder still causes a crash.

Hope you fix it soon.
george[flytampa]
Site Admin
Posts: 3424

Re: Crashing on startup

Post by george[flytampa] » Sat Feb 24, 2018 5:36 pm

There is an occasional load crash caused by a IK Skeleton, like those found in jetways. The guys at Lockheed Martin debugged it for us a while back & the fix is included in Prepar3D 4.2.
sidfadc
Posts: 25

Re: Crashing on startup

Post by sidfadc » Sat Feb 24, 2018 5:48 pm

I am running 4.2 but only updated the client, do I need to update the other two components?
jonFezza
Posts: 12

Re: Crashing on startup

Post by jonFezza » Sat Feb 24, 2018 5:49 pm

In regards to my issues. It seems that the default KBOS is crashing too. Doing a P3Dv4.2 scenery reinstall (scenery hasnt been updated since I installed P3Dv4.
sidfadc
Posts: 25

Re: Crashing on startup

Post by sidfadc » Sat Feb 24, 2018 5:53 pm

Same here I have only ever updated the client let me know how you get on cheers.
jonFezza
Posts: 12

Re: Crashing on startup

Post by jonFezza » Sat Feb 24, 2018 6:01 pm

Oh btw I installed content too so it wont be that.
jonFezza
Posts: 12

Re: Crashing on startup

Post by jonFezza » Sat Feb 24, 2018 6:51 pm

Done a Prepar3D v4.2 scenery reinstall and still getting the same issues.
pclark
Posts: 6

Re: Crashing on startup

Post by pclark » Sat Feb 24, 2018 7:04 pm

Are you getting a CTD or a vehicle crash? I’m getting a vehicle crash and reset to the default scenario when I pick KBOS. I got around it by disabling crash detection. I’m running orbx vector and NA landclass.
jonFezza
Posts: 12

Re: Crashing on startup

Post by jonFezza » Sat Feb 24, 2018 7:07 pm

Straight CTD. Vehicle doesn't load it's a black screen.
pacifica0503
Posts: 2

Re: Crashing on startup

Post by pacifica0503 » Sat Feb 24, 2018 9:00 pm

#metoo

P3D v4.2 and it crashes back to the default airport. Installed it twice, first time it added the scenery automatically, second time I added it manually and same result. I also tried different aircrafts, turned chaseplane off and same results.
:-(
george[flytampa]
Site Admin
Posts: 3424

Re: Crashing on startup

Post by george[flytampa] » Sat Feb 24, 2018 9:20 pm

Could you guys crashing out try temporarily removing KBOS_ADEP4_FLYTAMPA_BASE_XWIND.bgl & KBOS_ADEP4_FLYTAMPA_BASE.off from the scenery folder. Just move them onto your desktop.

Does it load now? The scenery will be a mess but It'll indicate if its the same problem I had a while back.
RealGoldfinger
Posts: 2

Re: Crashing on startup

Post by RealGoldfinger » Sat Feb 24, 2018 11:33 pm

Hello - Removing these two did not help me. Crash still occurs. I am using 4.1
christb
Posts: 9

Re: Crashing on startup

Post by christb » Sun Feb 25, 2018 12:26 am

[attachment=0]F]T KBOS.PNG[/attachment I wonder if the crash on startup is related to an elevation issue, I turned off damage to aircraft and that seemed to work around the problem.
While flying around the airport I did notice some possible texture anomalies, I'll attach a snapshot
Attachments
FT KBOS.PNG
FT KBOS.PNG (315.34 KiB) Viewed 2931 times
Post Reply