Missing AI on roads & Highways

CYYZSimmer
Posts: 20

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by CYYZSimmer » Sat Jan 19, 2013 8:20 pm

Yes I do: A total of 7 files AESLite-CYUL-FLI B.bgl, AESLite-CYUL-FLIB10.bgl, AESLite-CYUL-HW1.bgl, AESLite-CYUL-HW2.bgl, AESLite-CYUL-TM1.bgl, AESLite-CYUL-TM2.bgl and AESLite-CYUL-VOR.bgl
CYYZSimmer
Posts: 20

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by CYYZSimmer » Sat Jan 19, 2013 8:21 pm

AESLite-CYUL-FLI B.bgl is a misprint. It should read AESLite-CYUL-FLIB.bgl
george[flytampa]
Site Admin
Posts: 3472

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by george[flytampa] » Sat Jan 19, 2013 8:23 pm

I'll email the developer for you to see if he has any ideas what might be wrong. I'm a little stumped.
CYYZSimmer
Posts: 20

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by CYYZSimmer » Sat Jan 19, 2013 8:28 pm

Yes please.
george[flytampa]
Site Admin
Posts: 3472

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by george[flytampa] » Sun Jan 20, 2013 5:25 am

Oliver, the developer of AES, looked into your problem & asked me to post a message for him.
His first point I forgot. Do you have FSX service pack 2 installed? Or FSX Acceleration?

I hope this helps you solve the issue.


Here's Oliver's message...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- First, it's important to know, which FSX Version he has: FSX+ACC or FSX+SP2 (FSX+SP1 don't work)

- Then check if there are *.LOG Files in the <FSX>\Vistamare or <FSX>\Vistamare\Bin Folder

- One other option to maybe solve issues is to install AES once (no need for credits or activations). AESHelp has some checks for issues around the DLL.XML, which maybe is damaged

- Download the AES Installer http://www.aerosoft2.de/downloads/aes/A ... s_V225.zip

- unzip and run the installer

- If AESHelp reports errors when starting, give us the error message

- If no errror happens, check if the Vistamare Modules are running now in FSX and the Vistamare Menu below ADD-ONS can be seen

- If you don't want to use AES after that, just delete the "AES Basepack" entry in the scenery library and delete the AES Folder below <FSX>\Aerosoft

Bgrds

Oliver
CYYZSimmer
Posts: 20

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by CYYZSimmer » Sun Jan 20, 2013 10:40 am

I am using FSX Acceleration. There are several recommendations in Olivers message What should I do first and in what order?
CYYZSimmer
Posts: 20

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by CYYZSimmer » Sun Jan 20, 2013 10:43 am

There are no LOG fies in Vistamare or Vistamare bin file. Will try loading AES see what that does. Hopefully it will not mess up my system
CYYZSimmer
Posts: 20

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by CYYZSimmer » Sun Jan 20, 2013 11:04 am

AES has been installed with no effect. Vistamare still not working and still no road traffic on any of the roads within several km.of the airport/ Curiously in the AES Airport Activation Window.. FS Tampa's Montreal is not listed - wheras my other Fly Tampa sceneries are. No LOG files in Vistamare or in Vistamare bin file Running FSX Acceleration. Also running REX 2.0 any known issue there?
george[flytampa]
Site Admin
Posts: 3472

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by george[flytampa] » Sun Jan 20, 2013 12:25 pm

AES doesn't add much traffic on the highways. Use my Fly_Montreal_FSX_Traffic.zip on the first page of this thread for that.

What we are looking for here is the moving vehicles on the Apron amongst the aircraft. You still have nothing moving there?
Check your CYULTraffic App & make sure its all ticked like shown here..
Attachments
aesPanel.jpg
aesPanel.jpg (123.66 KiB) Viewed 6402 times
CYYZSimmer
Posts: 20

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by CYYZSimmer » Sun Jan 20, 2013 12:41 pm

Hi again George. My issue all along has been no moving road traffic on the highways and roads within a large perimeter if the airport - nothing on the Transcanada (40) or 20 roadways. It may as well be FS2004 because you do not see the flowing traffic as in FSX - which is great , especially on short final and Takeoff. It totally detracts from the scenery. That BGL file at the beginning of the thread - which is supposed to return the default FSX road traffic and unchecking the 2 Highway boxes in Vistamare does not work. I would simply like for there to be traffic on the roads and highways around CYUL. I have not experienced this problem with any other Fly Tampa sceneries. I could do this before with the Blueprint Scenery - which has been completely removed and cleared from the library prior to Fly Tampa Montreal being installaed. I have reinstalled countless times and still no traffic. Am I missing a file perhaps. Hoping we can fix this or this scenery is useless to me. Thanks
george[flytampa]
Site Admin
Posts: 3472

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by george[flytampa] » Sun Jan 20, 2013 12:55 pm

Theres loads of traffic on 40.

Can you tell me the filesize &/or properties of a file in the Montreal\scenery folder called cvxMONTREAL.BGL?

Also, a screenshot of the airport. I want to see if its even installed as it should be.
george[flytampa]
Site Admin
Posts: 3472

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by george[flytampa] » Sun Jan 20, 2013 1:23 pm

Running the patched cvxMONTREAL.BGL (attached on the first page on this thread), you should have results like below.
It doesn't even need Vistamare & I even added more traffic than the stock airport.

If its still not working, I can only guess. It could be leftovers from a old scenery installed in the various folders within FSX.

Because neither my cvxMONTREAL.BGL or AES Lite traffic are working, makes me curious if the scenery is even installed &/or active.

Hopefully we can figure it out together soon.

I've attached the file again. This time Unzipped.
Attachments
traffic.jpg
traffic.jpg (146.9 KiB) Viewed 6391 times
cvxMONTREAL.BGL
(12.47 KiB) Downloaded 389 times
Benncpp15
Posts: 162

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by Benncpp15 » Sun Jan 20, 2013 1:44 pm

EDITED: Not helping us Benn & slightly offensive.
CYYZSimmer
Posts: 20

Re: Missing AI on roads & Highways

Post by CYYZSimmer » Sun Jan 20, 2013 1:54 pm

The 20
The 20
photo1.JPG (118.61 KiB) Viewed 6385 times
Certainly: File Size is 759 Bytes Size on Disk 4.0KB I've attached 3 images - this is basically how the roads look for a large perimeter around CYUL. Sorry they are not clear Print Screen function does not appear to be working so took manual image of screenshot


The screenshot you just sent is EXACTLY what I would expect to see. This is annoying

Thanks
Attachments
The 40  TCH
The 40 TCH
photo2.JPG (136.03 KiB) Viewed 6385 times
Post Reply