KaiTak 2.0 (Prepar3D V4)

StarBlue1967
Posts: 21

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by StarBlue1967 » Mon Jul 23, 2018 1:59 pm

Thanks, I was about to ask how to use it with PMDG and someone else all ready did. But for flight planning, I'll just use VHHH and then change it over to the IAF for VHHX. I bought this last night, it is one I was wanting and hoping for an update. On top of it, FT put it on sale so it was a no brainer. I am happy so far, haven't done the IGS approach yet but will try tonight. Thanks FlyTampa!

Jhan
creppel
Posts: 23

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by creppel » Mon Jul 23, 2018 3:42 pm

Many thanks for the update.
Data for FMC with PMDG and NavData you will find here: http://www.vapap.com/kai-tak-airport
martin[flytampa]
Site Admin
Posts: 5024

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by martin[flytampa] » Mon Jul 23, 2018 4:47 pm

Sam Arnold wrote:Hi team,
Just downloaded the update from SimMarket.
What's this file for? FlyTampa_KaiTak_FSX_P3D_13
That file is the previous version, for FSX and P3Dv3. The new version is for P3Dv4 only.
martin[flytampa]
Site Admin
Posts: 5024

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by martin[flytampa] » Mon Jul 23, 2018 4:49 pm

LH475 wrote:So what exactly is the proper procedure to install this update?
Cheers for the rework, btw!
This is a new full installer, so you don't need to have any previous version of VHHX on your computer. If you do have the previous version installed + the v4 patch, the new installer will just overwrite it, given you had it installed in Prepar3D v4/FlyTampa/KaiTak. If you had it elsewhere, its best to manually delete the old one first.
LH475
Posts: 6

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by LH475 » Tue Jul 24, 2018 2:37 am

martin[flytampa] wrote:
LH475 wrote:So what exactly is the proper procedure to install this update?
Cheers for the rework, btw!
This is a new full installer, so you don't need to have any previous version of VHHX on your computer. If you do have the previous version installed + the v4 patch, the new installer will just overwrite it, given you had it installed in Prepar3D v4/FlyTampa/KaiTak. If you had it elsewhere, its best to manually delete the old one first.
Thanks for clearing it up!
Dehowie
Posts: 12

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by Dehowie » Tue Jul 24, 2018 3:23 am

Absolutely superb work by the FT team a super well done and huge thanks for the brilliant update.
Navigraph supplies data for Kai Tak and it works well.
The only exception is FSLabs which wont autotune the IGS so just manually enter it on the radio page.
janosch
Posts: 9

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by janosch » Tue Jul 24, 2018 5:00 am

Thank you so much! I really love this airport, it's still my alltime favorit and it's awesome to have it redone for p3d 4.3 with SODE Jetways and even for free after so many years. Awesome!!

Thank you, thank you, thank you much for this outstanding support!

kind regards

Janosch
747rufus
Posts: 3

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by 747rufus » Tue Jul 24, 2018 5:23 am

Thank you, I do - but the flight planning is the problem, as no current flight planner will accept VHHX for a proper route:-( I have flown the procedure often in full motion simulators, but without proper planning it makes little sense...
VetteHead
Posts: 31

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by VetteHead » Tue Jul 24, 2018 8:50 pm

I too would like to see this in the PMDG or FSLabs FMC but it's of course not there. Is there something FlyTampa can do so it shows up in the FMC's? And of course I don't see it in the GTN 750, I created my own waypoint.

I use Navigraph and PFPX and they're up to fate.
Lindsay
Posts: 11

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by Lindsay » Wed Jul 25, 2018 3:23 am

Awesome update team. Unfortunately my airport is silent with aircraft because I currently have Ultimate Traffic live and I am unable to re-direct traffic to VHHX without the power pack (still unavailable). Does anyone know of another traffic add-on where I can migrate traffic from VHHH to VHHX?
SimeonWilbury
Posts: 1

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by SimeonWilbury » Thu Jul 26, 2018 1:50 pm

Thanks for the support for this product, always enjoy flying into Kai Tak.

However, I can't help but notice that the leading lights are missing in this new version? Is it meant to be that way or should I do a clean install of the product in order to resolve this?
robains
Posts: 33

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by robains » Thu Jul 26, 2018 7:35 pm

Big thanks for this update, looks great.

I did notice some issues with "some" boat/ship wakes (not all wakes) ... some of the boat wakes would 1/2 render the wake in the air and 1/2 on the water. This is P3D V4.3 single GPU.

Otherwise fantastic job!

Cheers, Rob.
Onmouse
Posts: 10

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by Onmouse » Fri Jul 27, 2018 3:17 am

Just installed Kai Tak V 2 P3D V4.3, when on approach for runway 13, there is no guide light over the park for right hand turn.
Best regards Onmouse
trisho0
Posts: 132

Re: KaiTak 2.0 (Prepar3D V4 only)

Post by trisho0 » Fri Jul 27, 2018 8:04 pm

747rufus wrote:Would it be to program out of/into VHHH and then just change to VXXX ? The FMC does actually recognize VHHX with SIDS and STARS, but it's not possible to include them in a company route. I am sure lots of users will have this problem...
From AIRAC 1713 VHHX is included.
Post Reply