Saba floating

Post Reply
BernhardS
Posts: 17

Saba floating

Post by BernhardS » Mon Apr 27, 2020 11:40 am

Hello,
I have a strange problem in P3DV5 with the newly updated Saba. When starting directly from Saba everything is ok. But when I start at St. Marteen and fly to Saba, the whole model of the airport (rocs, houses, runways, everything) is floating about 220 ft above the sea. And there is a platform looking like from an airport which goes very steep from the sea to about 110 ft. The TNCS_ADE4_FLYTAMPA_dummy.BGL is installed. It is a vanilla P3DV5 version with only ORBX sceneries installed, and there are no duplicate AFCADs with a saba or TNCS name. As a test I have deactivated APX31250.bgl which contains the original airport layout but without luck. It seems to be a problem with the mesh resolution, using 10m or lower, everything is ok, but using 1,2,5 m then there is this strange platform. By the way i'm using the built-in mesh from LM. So maybe coz of the new mesh in P3DV5 this problem is arising?
Bernhard
martin[flytampa]
Site Admin
Posts: 5195

Re: Saba floating

Post by martin[flytampa] » Wed Apr 29, 2020 11:06 am

I just did a quick test by slewing over there from TNCM with mesh 1m and didn't see the problem. Can you post a screenshot of what it looks like.
BernhardS
Posts: 17

Re: Saba floating

Post by BernhardS » Sun May 03, 2020 5:46 pm

Martin, thank you for your test. But you are right, everything is ok. I made a new installation of my P3DV5 coz of several CTDs and now the island is ok.
Snorri117
Posts: 1

Re: Saba floating

Post by Snorri117 » Sun Jul 12, 2020 2:45 pm

Hello, I have the same problem with floating objects on TNCS. However, the problem only occurs on a second approach. If I start from TNCM with destination TNCS, everything is fine. However, if I then fly further to TFFJ and back to TNCS, the error occurs and the objects float in the air.

There is also a problem with the coastline of St. Maarten, as shown in the picture.

I have installed FS GLOBAL ULTIMATE NG 2020, ORBX Global & Vector (Prepar3d v5 HF2)

Best regards
Joerg
Attachments
Clipboard 1.jpg
Clipboard 1.jpg (296.8 KiB) Viewed 1338 times
Clipboard 2.jpg
Clipboard 2.jpg (330.6 KiB) Viewed 1338 times
gulredrel
Posts: 2

Re: Saba floating

Post by gulredrel » Fri Jul 17, 2020 8:16 am

Hello,

the same problem here. started from St. Barth and saw the floating Saba.
2020-7-17_13-55-34-775_saba_floating.jpg
2020-7-17_13-55-34-775_saba_floating.jpg (238.82 KiB) Viewed 1304 times
Used the universal installer. St. Barth and Princess Juliana all looks okay.
I'm on p3dv4.5, orbx only installed UK, no world or global addons.
How can I fix this?

Added screenshots of library and airort selection. Don't know why the world entries for Saba are at the bottom. Installed all via Add-to-P3D.cmd.
In p3d scenery world, I couldn't find any *SABA* file. Do I have to copy the world scenery objects to P3D Scenery World folder?

Thanks
Attachments
scenery_top_portion.jpg
scenery_top_portion.jpg (65.74 KiB) Viewed 1297 times
scenery_low.jpg
scenery_low.jpg (40.65 KiB) Viewed 1297 times
airport_selection_tncs.jpg
airport_selection_tncs.jpg (93.23 KiB) Viewed 1297 times
airport_selection_saba.jpg
airport_selection_saba.jpg (92.76 KiB) Viewed 1297 times
andresgoag
Posts: 1

Re: Saba floating

Post by andresgoag » Wed Aug 26, 2020 12:58 am

Hello!

Does anyone found a solution for this problem? I just bought the scenery and have the exact same problem, when starting at SABA everything is ok, when I fly from another airport SABA is "floating".

How can I solve this problem? thank you
Attachments
2020-8-25_23-45-8-188.jpg
2020-8-25_23-45-8-188.jpg (293.41 KiB) Viewed 824 times
2020-8-25_23-45-0-276.jpg
2020-8-25_23-45-0-276.jpg (327.58 KiB) Viewed 824 times
c141fe
Posts: 1

Re: Saba floating

Post by c141fe » Tue Sep 01, 2020 7:34 pm

I fixed mine by turning OFF 2 of the ORBX VECTOR files located in ...Prepar3D v4\ORBX\FTX_VECTOR\FTX_VECTOR_FixedAPT\scenery directory.

Changed ABP_SABA.bgl to ABP_SABA.bgl.OFF and APT_SABA.BGL to APT_SABA.BGL.OFF and everything seems to be working now.
SABA.jpg
SABA.jpg (97.79 KiB) Viewed 804 times
gulredrel
Posts: 2

Re: Saba floating

Post by gulredrel » Tue Oct 06, 2020 2:38 pm

I don't have orbx vector installed. So no solution on my end.

I'm a bit sad, no answer here from official support.
Heliguy
Posts: 1

Re: Saba floating

Post by Heliguy » Sat Nov 21, 2020 11:39 am

Same problem here. ORBX Base, LC and P3D V5 vector. P3D V5.1 HF1
Post Reply