FlyTampa and P3Dv5?

martin[flytampa]
Site Admin
Posts: 5194

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by martin[flytampa] » Wed Apr 15, 2020 12:17 pm

Tried installing St. Marteen TNCM with Universal Installer pointed to P3DV5 Root Folder. Istallation goes fine; however, when trying to load TNCM scenery in P3DV5, the simulator hangs at 38% of loading the scenery. In the other hand, Las Vegas KLAS runs perfectly !!! I have a clean installation of P3DV5 in a formatted new Hard Drive with no previous simulator installed.

Please confirm that deleting the following file fixes it:

FlyTampa/StMaarten/scenery/22FJ_ADEP4_FLYTAMPA.bgl
donkey20048
Posts: 31

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by donkey20048 » Wed Apr 15, 2020 12:34 pm

Hello

trying to install using the flytampa universal setup exe where you type email and serial and it installs the correct scenery

Trying to install eham in v5 and says failed to verify serial number - i know this is correct as im copying and pasting from my emails from when i purchased

installed copenhagen v2 perfect but eham wont work

any help is appreciated
martin[flytampa]
Site Admin
Posts: 5194

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by martin[flytampa] » Wed Apr 15, 2020 12:37 pm

donkey20048 wrote:
Wed Apr 15, 2020 12:34 pm
Hello

trying to install using the flytampa universal setup exe where you type email and serial and it installs the correct scenery

Trying to install eham in v5 and says failed to verify serial number - i know this is correct as im copying and pasting from my emails from when i purchased

installed copenhagen v2 perfect but eham wont work

any help is appreciated
EHAM is not supported by the Universal Installer yet. The Universal Installer says what Airports it can install on the serial entry page. EHAM you need to install using its own installer plus EHAM v4 update from our forum. I resent your order with the download link.
fakeflyer737
Posts: 57

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by fakeflyer737 » Wed Apr 15, 2020 12:46 pm

Where can i find the universal installer and all my keys ?
james008
Posts: 17

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by james008 » Wed Apr 15, 2020 12:57 pm

martin[flytampa] wrote:
Wed Apr 15, 2020 12:17 pm
Tried installing St. Marteen TNCM with Universal Installer pointed to P3DV5 Root Folder. Istallation goes fine; however, when trying to load TNCM scenery in P3DV5, the simulator hangs at 38% of loading the scenery. In the other hand, Las Vegas KLAS runs perfectly !!! I have a clean installation of P3DV5 in a formatted new Hard Drive with no previous simulator installed.

Please confirm that deleting the following file fixes it:

FlyTampa/StMaarten/scenery/22FJ_ADEP4_FLYTAMPA.bgl
TNCM is OK now!

EKCH went with error in the configurator, which opened in the first time with both Standard and SODE animated jetways options selected and when trying to click on one of them to deactivate the other, app crashed. I'm trying to mannualy switch off the related files
ywg256
Posts: 131

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by ywg256 » Wed Apr 15, 2020 1:01 pm

I am going baby steps with CYYZ and am testing with 70 AI using AI Companion tool you can get on AIG's site. Right now most sliders are to the left with the enhanced clouds off and 30fps set with external limiter...seems smooth so far...but all sliders to left so far...will report back...Also experiencing horrendous frames with KLAS but will investigate further...seems the tweaking just wont go away with P3D v5 unfortuantely. AI seems to be an absolute killer.
donkey20048
Posts: 31

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by donkey20048 » Wed Apr 15, 2020 1:10 pm

martin[flytampa] wrote:
Wed Apr 15, 2020 12:37 pm
donkey20048 wrote:
Wed Apr 15, 2020 12:34 pm
Hello

trying to install using the flytampa universal setup exe where you type email and serial and it installs the correct scenery

Trying to install eham in v5 and says failed to verify serial number - i know this is correct as im copying and pasting from my emails from when i purchased

installed copenhagen v2 perfect but eham wont work

any help is appreciated
EHAM is not supported by the Universal Installer yet. The Universal Installer says what Airports it can install on the serial entry page. EHAM you need to install using its own installer plus EHAM v4 update from our forum. I resent your order with the download link.
Thanks ill keep checking my emails as nothing has come through yet :)
martin[flytampa]
Site Admin
Posts: 5194

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by martin[flytampa] » Wed Apr 15, 2020 1:33 pm

Thanks ill keep checking my emails as nothing has come through yet :)
I sent it to the email you used here in the forum. If you don't get it, write us support@flytampa.com requesting your orders with name/email.
ptysimmer
Posts: 3

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by ptysimmer » Wed Apr 15, 2020 1:55 pm

martin[flytampa] wrote:
Wed Apr 15, 2020 12:37 pm
donkey20048 wrote:
Wed Apr 15, 2020 12:34 pm
Hello

trying to install using the flytampa universal setup exe where you type email and serial and it installs the correct scenery

Trying to install eham in v5 and says failed to verify serial number - i know this is correct as im copying and pasting from my emails from when i purchased

installed copenhagen v2 perfect but eham wont work

any help is appreciated
EHAM is not supported by the Universal Installer yet. The Universal Installer says what Airports it can install on the serial entry page. EHAM you need to install using its own installer plus EHAM v4 update from our forum. I resent your order with the download link.
Hello !! Will this instruction also work for TAMPA REBOOTED ?
Pukcip
Posts: 1

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by Pukcip » Wed Apr 15, 2020 3:15 pm

ptysimmer wrote:
Wed Apr 15, 2020 11:12 am
george[flytampa] wrote:
Tue Apr 14, 2020 7:58 pm
mcdonoughdr wrote:
Tue Apr 14, 2020 7:48 pm
So none of the current installers work for V5 as of now correct? Just installed Toronto via the installer and I have no buildings on the field anywhere.
It should work if you point it at your V5 root folder. It might have installed to V4.
Tried installing St. Marteen TNCM with Universal Installer pointed to P3DV5 Root Folder. Istallation goes fine; however, when trying to load TNCM scenery in P3DV5, the simulator hangs at 38% of loading the scenery. In the other hand, Las Vegas KLAS runs perfectly !!! I have a clean installation of P3DV5 in a formatted new Hard Drive with no previous simulator installed.
I can install Vegas easily enough but I’m not sure it’s right. There is a tower merging with what looks like a default one I can’t seem to get rid off by turning off bgl files. I’m also not sure that the long terminal by this tower is displaying correctly - no nice pbr windows. The rest of the airport looks great. Not checked out the strip yet.
regulate
Posts: 5

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by regulate » Wed Apr 15, 2020 3:30 pm

martin[flytampa] wrote:
Wed Apr 15, 2020 12:17 pm
Tried installing St. Marteen TNCM with Universal Installer pointed to P3DV5 Root Folder. Istallation goes fine; however, when trying to load TNCM scenery in P3DV5, the simulator hangs at 38% of loading the scenery. In the other hand, Las Vegas KLAS runs perfectly !!! I have a clean installation of P3DV5 in a formatted new Hard Drive with no previous simulator installed.

Please confirm that deleting the following file fixes it:

FlyTampa/StMaarten/scenery/22FJ_ADEP4_FLYTAMPA.bgl
I can confirm that removing that file fixes the problem and the scenery is now functioning properly.
james008
Posts: 17

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by james008 » Wed Apr 15, 2020 4:58 pm

EHAM initially was not working. Installed on the conventional way, applied v4 update and manually added to the library (with LC folder below main folder). Only photoreal ground textures were appearing.

After managing to bring EHAM entries below all other FT sceneries (that use add-on.cfg entries) in the priority scenery list, now it's working fine.
markusr
Posts: 11

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by markusr » Fri Apr 17, 2020 11:23 am

Hi guys,

I have a Kai tak CD Version upgraded to v2 for P3Dv4. Is this possible to install in v5?
The universal installer does not accept the key from the boxed version.

Thanks a lot,
Markus
P906
Posts: 46

Re: FlyTampa and P3Dv5?

Post by P906 » Sat Apr 18, 2020 12:14 pm

Hi Markus,

did you upgrade also LOWW ?

I did (for P3Dv5) but now i see that on most of the F gates
the second airbrigdes are missing...
Screenshot (167).png
Screenshot (167).png (2.13 MiB) Viewed 1431 times
Post Reply